Vânzătorii de iluzii sunt atacaţi din toate părţile


Tineretul buhuşean şi nu numai, dar îndeosebi cei tineri, chiar foarte tineri, din păcate, au reacţionat pozitiv, ca şi alţi tineri de pretutindeni, faţă de apariţia fenomenului plantelor etnobotanice – aşazisele droguri uşoare, halucinogene. Ele au indus îngrijorare la nivel naţional, drept pentru care, pe 15 februarie anul acesta, Guvernul a emis o Ordonanţa de Urgenţă care se referă la interzicerea comercializării, procesarea, extragerea, prezervarea, consumul acestor plante care, odată cu apariţia actului normativ, sunt asimilate substanţelor interzise.
Potrivit menţiunii făcute de agentul principal Daniel Silvaş, de la Poliţia Buhuşi, “sunt la dispoziţie 10 zile, începând cu data emiterii ordonanţei, pentru a fi distruse aceste plante şi substanţe, timp în care orice activitate de comerţ, procesare, consum se consideră infracţiune”.
Faţă de fenomenul “droguri uşoare”, senatoarea buhuşeană Elena Mitrea s-a adresat Parlamentului şi Guvernului României, atrăgând atenţia că “aceste droguri duc la epuizarea fizică, afecţiuni ale creierului şi inimii, chiar decese”. Trebuie menţionat că senatoarea Elena Mitrea, pe lângă această atenţionare, a făcut şi o solicitare de a fi alocate urgent fonduri necesare “Programului Naţional Screening pentru depistarea precoce a cancerului de col uterin”.
La Buhuşi au funcţionat câteva “magazine de vise”, cu denumirea de “Coffe-Shop”. În consecinţă, Poliţia oraşului a executat o acţiune cu lucrătorii de la Biroul de Combatere a Crimei Organizate Bacău, în toate localităţile unde se comercializează produsele (inclusiv unde se consumă). “Depistările de după data de 15 februarie sunt considerate infracţiuni. Suntem pregătiţi să preîntâmpinăm distribuirea de astfel de substanţe, în scopul epuizării celor rămase în stoc”, a declarat insp. Florin Vizitiu, Şeful Formaţiunii de Ordine Publică a Poliţiei Oraşului Buhuşi.
La rândul său, prof. Ion Fercu, directorul Colegiului Tehnic “Ion Borcea” Buhuşi, a menţionat că “în şcoli, acţiunile educative s-au intensificat”. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu