Apel disperat către DGASPC Vaslui


Mihăiţă, copilul suferind de la Buhuşi, nu are bani de recuperare, iar fundaţia “Cristi’s Outreach” la exclus din program pentru că n-a adus sponsorizări!
În ediţiile anterioare ale “Informatorului Moldovei” a fost publicat un anunţ umanitar care prezenta cazul, cu totul ajuns la limita speranţei, al unui copil, în vârstă de 6 ani, Mihai Marin Bădiţa, diagnosticat cu autism infantil, o boală care necesită tratament de recuperare specific, îmbinat cu psihoterapie (terapie ABA). Copilul a făcut această terapie la Bârlad, la Fundaţia româno-americană “Cristi’s Outreach”. Mama copilului, Mihaela, care l-a însoţit la Bârlad, fapt presupus de severitatea bolii, mărturiseşte că această perioadă a fost neînchipuit de grea, datorită cheltuielilor pentru cazare şi întreţinere.
Acum, fiind nevoiţi, atât ea, cât şi copilul, să revină la Buhuşi, unde îşi au domiciliul, se adresează Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui, directorului general, Ionel Armeanu, spre a-i prezenta cazul. Ea susţine că a plătit la fundaţie câte 50 lei lunar, pentru care nu i s-au eliberat nicio chitanţă. Mama susţine, de asemenea, că din cauza numărului mare de copii înscrişi, fundaţia nu mai făcea faţă la un nivel de maximă eficienţă terapeutică. “În consecinţă, spune ea, copilul a fost exclus din program. La fundaţie sunt primiţi copiii în mod preferenţial – dintre cei din partea cărora se obţin donaţii”.
În afară de aceste precizări, Mihaela Bădiţa susţine că directoarea fundaţiei de la Bârlad a făcut contract de confidenţialitate, impunând părinţilor să nu mai comunice între ei, fapt posibil datorită inexistenţei unui for superior, care să poată monitoriza continuu activitatea fundaţiei – finanţarea venind din America, prin Fundaţia Woodall Kids.
Această mamă a unui copil diagnosticat cu una dintre cele mai severe boli infantile, încheie şirul nemulţmirilor sale cu menţiunea că fundaţia româno-americană “Cristi’s Outreach” refuză eliberarea unui formular de contract între părţi (fundaţie-părinte) şi că nu a solicitat retragerea copilului din programul de recuperare, fundaţia, însă, susţinând contrariul.
În prezent, situaţia copilului Mihăiţă şi a părinţilor săi este la fel de grea, datorită posibilităţilor insuficiente pentru ameliorarea suferinţelor copilului. De aceea ei îşi pun în continuare speranţa într-un sprijin umanitar, în contul în lei RO69RNCB0502051107020001; tel. nr. 07433633706 – Mihaela Bădiţă.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu