Calculatoare de la Bill Gates, pentru Biblioteca Oraseneasca Buhusi

Biblioteca Oraseneasca Buhusi a organizat pe 11 februarie, a.c. un moment festiv prilejuit de darea in folosinta a calculatoarelor, in numar de sase, primite in cadrul “Programului National “Biblionet-lumea in biblioteca mea”. “Biblionet” este un program de informatizare a bibliotecilor publice din tara, care dispune de o finantare de 26,9 milioane de dolari, din partea Fundatiei Bill&Melinda Gates. In prima runda a competitiei pentru accesarea la acest program au cistigat 240 de biblioteci din 12 judete, printre care si Bacau.
Festivitatea inaugurarii lor s-a bucurat de participarea unui numar mare de cititori ai bibliotecii, a insp. scolar prof. Petru Botezatu, presedintele Asociatiei Culturale “Renasterea”, prof. Bogdan Bitire, prof. Vasile Aurel, elevi. De asemenea, au fost prezenti Monica Grecu, din partea IREX Bucuresti, Ioan Enache, coordonatorul proiectului, din partea Bibliotecii Judetene, Gabriela Moraru, directoarea Bibliotecii Judetene “Costache Sturza”, Bacau, bibliotecarii Gheorghe Silvas si Eduard Mihaila, de la Biblioteca Oraseneasca Buhusi, Elena Munteanu, bibliotecara la Blagesti, Geta Vamanu, bibliotecara la Racova, Felicia Baciu, bibliotecara la Lipova, Mihaela Schiopu, bibliotecara la Girleni. Din partea Administratiei locale a participat Vasile Zaharia, viceprimarul orasului Buhusi, care a precizat ca buhusenii mai au aceste facilitati de informatizare prin calculatoarele instalate la Casa de Cultura din oras.
Cele sase calculatoare de la biblioteca au fost conectate la reteaua de internet, accesul la ele fiind liber, dupa programul institutiei, si gratuit. 

Sursa

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu