Familie buhuşeană, în impas


O familie buhuşeană disperată cere ajutorul oamenilor cu suflet şi cu o minimă posibilitate de a veni în sprijinul copiilor, cu o sumă oricât de mică, cu alimente, îmbrăcăminte, orice, pentru că nu au nimic! Sunt cinci suflete care locuiesc într-o cameră închiriată, la casele naţionalizate din Buhuşi, str. Libertăţii, nr. 88, (de fapt este vorba despre o casă şi un hol, holul însă fiind nelocuibil). Este vorba despre Vlad Benone Dumitru şi Cristina Nicolae – părinţi, împreună cu trei copii: unul de 7 ani, unul de 3 ani şi jumătate şi o fată în clasa a V-a.
Copilul Vlad Benone Cristian, de 7 ani, este foarte bolnav, având un handicap de gradul I, cu însoţitor. A fost diagnosticat de Clinica de Cardiologie Pediatrică Târgu Mureş cu: malformaţie congenitală de cord, retard neuropsihomotor sever, sindrom convulsivant necontrolat, stridar laringian, hipotrofie staturo-ponderală. Mama copilului este suferindă şi ea, având o tumoră nazală pe care nu o tratează, din cauză că nu poate lăsa copiii nesupravegheaţi, în primul rând, dar şi pentru că nu dispune de bani.
Singurul venit din care se întreţine această familie îl asigură salariul de însoţitor şi alocaţiile de stat ale copiilor. Din bruma aceasta de bani ei îşi asigură hrana, lemnele de foc, îmbrăcămintea, medicamentele, plata chiriei şi a întreţinerii locuinţei, rechizite şcolare… Copilul cu handicap nu dispune de un fotoliu rulant, care să îi ajute la deplasare şi foloseşte un cărucior pentru copii, gen “london”.
Dacă se pune în calcul preţul tratamentului pentru acest copil nefericit şi nevinovat, totodată, în valoare de 1 400 000 lei vechi, lunar, preţul unei căruţe de lemne pe lună, în valoare de 4 000 000 lei etc., reiese că nu rămân bani pentru mâncare, măcar! Chiar şi în aceste condiţii, este impresionant faptul că fata care-i elevă se situează printre copiii care învaţă bine.
În această situaţie disperată, familia se adresează tuturor celor care le află suferinţa să îi ajute. O pot face în cont nr. RO53BTRL00401201N86075XX. Telefon de contact: 0752656783

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu