Un altar ortodox in sarbatoare, la Buhusi

Biserica parohiala Sfintii Trei Ierarhi, din Buhusi, si-a sarbatorit patronii sai spirituali, sfintii ierarhi Vasile cel Mare, Grigore Teologul si Ioan Gura de Aur.
Flacara credintei, evlavia si cultura ortodoxa a acestor sfinti, invataturile lor pe care le-au lasat lumii crestine, drept un indreptar de ortodoxie, prilejuiesc in fiecare an, praznicul, nu numai in bisericile ale caror hram este ales sa fie ei, ci in toate lacasurile de spiritualitate crestina ortodoxa. Cu atat mai insufletita a fost aceasta slujba de pomenire, cu cat sfinta vatra de pietate din Buhusi se datoreaza unei mari stradanii a preotului paroh Florin Pelin, sprijinit de enoriasi ; biserica a fost zidita nu de prea mult timp si nu cu o mica osteneala !
Sfinta slujba a fost oficiata de catre P S Episcop Ioachim Bacauanul, Episcop vicar al Episcopiei Romanului si Bacaului, impreuna cu un sobor de preoti, format din pr. Florin Pelin, pr. Claudiu Rugina, pr. Constantin Breahna, pr.Adrian Merlusca, diaconi. Au participat Ionel Turcea, primarul orasului, viceprimarul Vasile Zaharia, alte autoritati, credinciosi.
De fiecare data, la astfel de ocazii se intareste viata spirituala a credinciosilor ortodocsi buhuseni, care isi cauta reperele unei mari familii, reunite in semnificatiile credintei, ca o bucurie a comuniunii. 

Sursa

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu