Liceenii buhuseni, clocotitori, din nou la rampa…

Zilele acestea s-a incheiat “vizita pregatitoare”, la Colegiul Tehnic “Ion Borcea” din Buhusi, a unor membri ai parteneriatului in formare, in cadrul proiectului “Comenius”, profesori de colegii sau scoli tehnice din unele tari europene.
“Comenius” cuprinde mai multe activitati, cum ar fi : parteneriate bilaterale, multilaterale, mobilitati individuale, si vizeza motivarea elevilor in initierea unei afaceri (elevi intre 16 si 17 ani – clasa a X-a, din anul scolar 2010-2011).
In cadrul acestei vizite s-a scris un proiect intitulat “Start up Europe!”, care se incadreaza la activitatea “parteneriate multilaterale”. Totodata s-a organizat o excursie in Nordul Moldovei si s-au vizitat scoli din orasul Buhusi. Au fost prezenti profesorii Klaus Beermann-Ibbenburen, Germania – Mark Rossi – Ashington, Marea Britanie – Lise Rasmussen si Lone Staerke-Skive, Danemarca. Colectivul colegiului buhusean, responsabil cu aceasta activitate este format din profesorii Oana Andrei, Andreea Cojocaru, Dana Pascariu, Ion Fercu – directorul acestei institutii de invatamint- si Liliana Radovici – director adjunct – iar dintre elevi, indeosebi Eduard Mariut, de la clasa a lX-a C, la care este diriginta prof. Oana Andrei, cel mai mult implicata in proiect.
Demersurile au inceput prin responsabilul cu proiecte europene, de la Nothumberland College, Stewart Deas, care a facut o invitatie colegiului din Buhusi, prin prof. Adina Calugaru, pe care a cunoscut-o la o alta vizita pregatitoare, la Sofia. A urmat o corespondenta electronica quasi-regulata, intre profesorii care au fost prezenti la Buhusi, carora li s-au alaturat Catherine Peyron, din Bordeaux, Meltem Ceylon, din Turcia, Laima Paceviciene, din Lituania si Oana Andrei, din Buhusi. Granturile pentru intilnirea preliminara le-au primit doar participantii vizitei de la Buhusi, in cadrul careia s-a stabilit titlul, tema, obiectivele si activitatile de proiect.
Urmeaza a se definitiva formularul de candidatura, prin internet, dupa ce si ceilalti parteneri se vor implica.


1 comentarii:

Gabriela Tardea spunea...

felicitari!!! :) si mult success in continuare

Trimiteți un comentariu