Acuzat de fals in documente si inselaciune


Constantin Negulescu, fostul director al Clubului Copiilor din Buhusi, este cercetat de Politia Bacau in urma unei plângeri penale formulate de conducerea Palatului Copiilor. El este acuzat ca a falsificat date din cartea sa de munca pentru a primi bani necuveniti. In replica, Negulescu afirma ca este nevinovat si ca “directorul de la Palatul Copiilor se tine de prostii”.
Conducerea Palatului Copiilor din Bacau il acuza pe Constantin Negulescu, fostul director al Clubul Copiilor din Buhusi, de fals in inscrisurile oficiale si inselaciune. El este banuit ca si-a “masluit” propria cartea de munca, pentru a primi bani necuveniti. Acesta este motivul pentru care Dorina Daba, directorul Palatului Copiilor din Bacau a formulat o plângere penala care a inaintat-o Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ). “Zilele acestea am gasit neregulile in cartea de munca. Practic, el s-a titularizat fara sa dea vreun examen. Pur si simplu a trecut in cartea de munca faptul ca e profesor titular, dar nu era asa. A considera actul de numire in functia de director, ca act de titularizare in invatamânt. Asa ceva nu s-a mai pomenit!”, a explicat directorul Daba. “Daca ne uitam cu atentie vedem ca nici numirea in functia de director nu este semnata de inspectorul scolar general din acel moment. Apoi, el singur si-a scris in cartea de munca faptul ca este «profesor director» pe o perioada nedeterminata. Nu se poate asa ceva!”, a mai adaugat Dorina Daba.
Indexari din burta
Reprezentantii Palatului Copiilor mai afirma ca Negulescu si-a indexat de doua ori salariul in baza aceluiasi ordin si ca in doar câteva luni a ajuns de la un salariu de 2.725 de lei, la unul de 11.773 de lei. Pe lânga toate acestea, conducerea Palatului Copiilor mai afirma ca el singur si-a intocmit o decizie de a trece de la profesor II (n.r. - absolvent de Institut), la profesor I (n.r. - absolvent de Universitate), desi facultatea pe care a terminat-o anul trecut nu este in conformitate cu specialitatea sa de cadru didactic.
“Directoarea se tine de prostii”
Contactat telefonic, Constantin Negulescu afirma ca este nevinovat. Ba mai mult, o acuza pe Dorina Daba ca “se tine de prostii”. “Eu inainte sa fiu profesor, am lucrat in alta parte. Vechimea in specialitate este considerata vechime in invatamânt. Toti au facut asa. Stiu ca sunt cercetat de politie, dar in curând se va inchide dosarul. Stiu asta”, a declarat Negulescu. “Eu m-am titularizat printr-un ordin al ministrului. Si am dat si examen greu la facultate”, a mai adaugat sigur pe el fostul director al Clubului Copiilor din Buhusi. Acest caz se afla si atentia unei comisii din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Bacau.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu