O adolescenta indragostita de frumusete

Cosmina-Ioana Teslaru este eleva in clasa a VII-a, la scoala „Mihai Eminescu” Buhusi. Fosta invatatoare, dar si multi dintre profesorii ei o caracterizeaza, la unison, ca fiind foarte ambitioasa, responsabila, inteligenta, frumoasa si cu un bun simt ireprosabil. Este o competitoare de exceptie. Are gustul victoriei si al performantei. In clasele primare a avut numai calificative de foarte bine. La gimnaziu, mediile au fost numai de zece. Nu vede nimic deosebit in toata povestea asta. Crede ca-si face doar treaba, asa cum si parintii ei muncesc. Deosebirea o constituie faptul ca parintii nu primesc note, pentru ca, daca ar primi, „ar avea si ei numai de zece”. Este altruista. A participat la derularea unor proiecte care au vizat ocrotirea naturii. Pentru fosta gradina zoologica din oras a investit zeci si zeci de ore, dar si sperante. A participat la foarte multe concursuri judetene, nationale si internationale. Are o colectie de zeci de premii la matematica, geografie, engleza, educatie civica, limba româna, creatie literara, religie sau design vestimentar. Prietenii spun ca are si un grozav simt al esteticului. Daca toti adolescentii si preadolescentii s-ar imbraca precum ea… Este indragostita de turism. A fost in Franta, Germania, Ungaria, Italia, Slovenia, Grecia, Bulgaria, dar zice: „Nicaieri nu este mai frumos ca la noi. Aici simti si prietenia oamenilor. Acolo esti singur. Pacat insa ca in România multi oameni nu acorda importanta lucrurilor frumoase. Pentru mine, frumusetea are o mare importanta de la frumusetea sufletului, pâna la frumusetea naturii si faptelor noastre”. Ii spun ca remarca aceasta imi aduce aminte despre vorbele suedezului acela care a spus ca România este o tara frumoasa, dar … pacat ca este locuita. Imi zice fara menajamente: „Sunteti rautacios. Nu asta am vrut sa spun”. A fost, la Paris, in Disneyland. Zice tatal Cosminei: „I-a placut foarte mult, dar când am venit acasa ne-a rugat sa mergem cu ea in bâlci. Ne-a spus ca bâlciul de la noi are si… suflet, chiar daca nu poate fi comparat cu spectacolul din Disneyland…” Privind notele din catalog, ti-ai putea imagina ca este o prizoniera a studiului. Nu este chiar asa. Este indragostita de role si patine, navigheaza pe internet, citeste si altceva decât „lectura suplimentara”, isi ajuta parintii in treburile casnice. Acum a mai obtinut o coronita. Zice ca este o norocoasa.: „Am parinti grozavi, am avut o invatatoare grozava, am profesori la fel si sunt sanatoasa…” (desteptarea.ro)

5 comentarii:

Anonim spunea...

tocilaro .. tu esti frumoasa ? =)))) mor de rasss =)))

Anonim spunea...

aa..ce supriza..minunato >:) :))))) ce dor imi era de tine=)) esti frumoasa ca o vaca! si la fel de desteapta! ai uitat ca faci pregatiri peste pregatiri? ca in 1-4, mai tii minte?
si de gusturile tale.. :)) HA! am ras jumatate de ora ! penibil.
pe cine ai platit sa te puna aici ?

Anonim spunea...

=))))))))))))0 ai dreptate =)))) fhaa .. parca esti o boschetara :)) invata sa te imbraci daca tot e mata asa bogata :)))

katalynn spunea...

Articolul a fost scris de dl. Ion Fercu pentru ziarul Desteptarea

Anonim spunea...

Sicner acuma..Sa nu se mai scrie asemenea porcarii despre copii care chiar nu merita..Daca e maica-sa bogada..Se poate face orice.Sunt altii mai buni si mult main frumosi ca Cosmina.Se imbraca frumos !? Sa fim seriosi .

Trimiteți un comentariu