Buhusenii au uitat gustul teatrului

Comedia “O noapte furtunoasa” de I.L.Caragiale, regizata de Toma Enache si în care sînt distribuiti mari actori ai Teatrului National Bucuresti, Maria Teslaru, Claudiu Bleont, Eugen Cristea, nu s-a mai jucat la Buhusi, în prima decada a lui iunie, cum fusese programat, din cauza lipsei de spectatori. Buhusenii au asteptat teatrul de un deceniu, sau parca dintotdeauna, deoarece actrita Maria Teslaru e fiica a orasului, monumentalizata pe efigia culturala a asezarii. Cei mai multi dintre ei acuza o activitate defectuoasa la nivel de organizare: lipsa afiselor si a publicitatii postului local de televiziune, un aport pasiv, daca nu contrapublicitar, la Casa de Cultura care este în prezent administrata interimar. Elisabeta Elena Burca, profesoara de Educatie muzicala la Colegiul “Matei Basarab” din Bucuresti, fosta componenta a celebrului grup vocal “Acapella”, care a a concertat pretutindeni pe mapamond, inclusiv la Viena si la Casa Alba, avînd legaturi de familie la Buhusi si venita pentru a vedea piesa care nu s-a mai jucat, a spus: “O minima implicare într-un act cultural a unui novice face sa fie... damnata definitiv cultura. O cauza vinovata a ceea ce s-a întîmplat la Buhusi este tocmai acest fapt. Frîiele culturii nu trebuie sa fie niciodata decît în mîinile celui care o întelege si faureste, de aceea, un om pentru cultura, trebuie sa fie desemnat de catre oameni de cultura, nu de catre unii care se baga mereu peste tot si rateaza mai mereu ocazia de a tacea atunci cînd soarta culturii unei asezari se îndreapta spre precaritate”. (ziaruldebacau.ro)

6 comentarii:

Furdu spunea...

tu si tinti va furati posturile unul altuia? e de ajuns sa citesc un blog ca sa stiu ce e in celalalt! aceleasi posturi!

katalynn spunea...

Nu e vb de furat. Stirile le luam de pe site-urile unor ziare din bacau: Desteptarea, Ziarul de Bacau, etc.

El s-a apucat de treaba asta(cu site-ul despre Buhusi) dupa ce am inceput eu :p

Nameless spunea...

@Furdu: cam aceleasi posturi, da, doar ca pe buhusi.net treaba asta cu teatrul era postata de pe 9 iunie :) so....

katalynn spunea...

@Nameless: Daca citesti cu atentie, nu este acelasi post, nici macar asemanator.
El s-a interesat, si a scris pe 9 iunie ca piesa de teatru nu se va mai juca.
Eu am pus postul pe 19, pentru ca atunci a fost pusa stirea pe ziaruldebacau.ro, vezi in paranteze, la sfarsitul postului

Anonim spunea...

pai ce sa faca buhusenii la teatru?! trb sa faceti un concert cu manele, sa vezi cum vin toti. ar da milioane sa'l vada pe Guta.

Nameless spunea...

da, ai dreptate. el a scris ca nu se mai joaca, tu ai scris ca nu s-a mai jucat. in fine, bafta in continuare la copiat stiri de pe ziaruldebacau.ro :)

Trimiteți un comentariu