Orasul santier

In urma cu doua saptamâni, la Buhusi a demarat cea mai mare investitie din aceasta localitate din ultimii 20 de ani. In aceasta primavara, s-a semnat finantarea pentru proiectul “Reabilitarea arterei principale: drum catre accelerarea pulsului economic buhusean”, a carui obiectiv principal consta in reabilitarea a 2,12 kilometri de strazi. Arterele care au intrat in reparatii capitale sunt Republicii, Tineretului, Voioaga si Siretului. Se vor construi 1300 mp de trotuar, vor fi instalate 210 indicatoare rutiere si sapte semafoare dar, ce este mai important, se va realiza separat reteaua de colectare a apei pluviale. “Reteaua de canalizare si alimentare cu apa se va construi in afara carosabilului astfel incât cetateanul care va dori sa se racordeze la retea sa nu afecteze prin lucrari drumul”, afirma Ionel Turcea, primarul orasului Buhusi.
Termenul limita de executie a fost fixat la opt luni, cu o intrerupere pe perioada sezonului rece, iar constructorul SC Coreti Serv SRL promite ca lucrarea va fi impecabila. Pâna in prezent s-a lucrat non stop la lucrarile de canalizare si alimentare cu apa. “Pâna la finele lui septembrie vor fi executate toate sapaturile pentru canalizare si alimentare cu apa si vor fi instalate conductele. Avem in vedere inchiderea totala a strazii Tineretului pentru a putea lucra la capacitate maxima dar pâna atunci am inceput lucrarile de reparatii la ruta ocolitoare de pe strazile Eminescu si Voioaga “, mai spune primarul Ionel Turcea. Pe perioada sezonului rece lucrarile vor fi intrerupte dar se doreste ca imediat cum vremea va permite sa se treaca efectiv la reabilitarea cailor de acces prinse in program.

Sursa: www.observatordebacau.ro

1 comentarii:

Anonim spunea...

Frumos.Felicitari ptr. primar.Numai aveti grija sa nu se termine banii inainte de termen.Ca in romania multe sau inceput si nu s-a terminat nimic.Va urez succes sa terminati ce va-ti propus.Si daca terminati,puneti oameni responsabili care sa intretina ceea ce se realizeaza.Nu cu oameni de la 416 si cu sefi de ai lor din primarie care nu au plantat in viata lor o floare.Si va rog,nu mai varuiti pomii si bordurile.Arata groaznic.Se aseamana cu MOCIRLA.

Trimiteți un comentariu