Buhuseanca de echipa nationala si Champions League


In copilarie, buhuseanca Andreea Laiu parea putin ciudata atunci când era vazuta mereu pe terenul de fotbal, jucând doar cu baietii. Era aplaudata preferential, stârnind invidia competitorilor. Fotbalul a fost marea sa pasiune. Prof. Crisostom Dantz, nimeni altul decât cel consacrat pe scena nationala a handbalului feminin de performanta, a avut inspiratia de a crea, in jurul ei, o echipa de fotbal-fete a Colegiului „Ion Borcea” Buhusi, care a devenit vicecampioana nationala.
La absolvirea liceului, in 2004, Andreea a ajuns jucatoare la Clujana Cluj, câstigatoare a campionatului national, echipa pentru care a jucat si in Champions League. De un an de zile, Andreea a fost transferata, ca jucatoare profesionista, in Cipru, la Apollonia Ladies, din Limasol, impreuna cu alte patru coechipiere de la Clujana. Efectul a fost imediat: Apollonia Ladies a cucerit titlul de campioana nationala si Cupa Ciprului, participând cu rezultate foarte bune si in Champions League.
Polivalenta, jucând ca atacant sau mijlocas stânga, titular al echipei, Andreea se bucura nu numai de aprecierile antrenorului grec, ci si de cele ale antrenorului echipei nationalei a României, unde este convocata din nou, alaturi de celelalte patru coechipiere românce de la Apollonia, pentru a sustine doua meciuri de verificare cu Belgia (5-7 septembrie).
„Campionatul din Cipru este, ca valoare, aidoma celui din România, dar are un trend pozitiv fata de al nostru, daca avem in vedere ca o echipa precum Clujana este aproape de desfiintare“, spune Andreea.
Banii? „Conditiile de pregatire si  veniturile sunt net superioare in Cipru. Am semnat recent un contract pentru inca doi ani si, probabil, voi prelungi contractul. Avem cazare individuala, nu in grup,  masa gratuita, masina oferita de club, o baza materiala foarte buna. Sunt foarte multi fani ai fotbalului feminin. In plus, veniturile mele curente sunt de unsprezece ori mai mari decât in România. La acestea se adauga primele de joc si primele de obiectiv“, adauga Andreea.
Regimul de munca?  „Sase antrenamente specifice pe saptamâna, plus trei antrenamente la sala de forta. In fiecare duminica avem meci in campionat”.
Viitorul? „Ma voi pregati si pentru a fi chemata din nou la selectionata României. Intentionez sa finalizez si cursurile facultatii de educatie fizica, unde sunt in ultimul an. Dupa retragerea din activitatea de jucatoare – dar mai e mult pâna atunci! - intentionez sa revin in România, la Bacau sau la Piatra Neamt, unde as dori sa molipsesc lumea cu microbul fotbalului feminin. Fireste, mai intâi ar trebui sa molipsesc niste sponsori…“.
Care sunt secretele succesului ei? „Pasiunea, in primul rând.Apoi,  responsabilitatea si seriozitatea in pregatire. Imi face o deosebita placere sa joc, dar sunt si foarte bucuroasa pentru ca imi pot ajuta si familia. Nu este vorba doar despre bani, ci si despre bucuriile pe care le ofer familiei, prin evolutiile mele. Si cu bucuriile poti ajuta“.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu