Se intorc "stranierii" buhuseni

In perioada care urmeaza, “stranierii” vor reveni in tara, pentru concediu, ceea ce va cauza si la Buhusi o fluctuatie masiva de persoane solicitante pentru preschimbarea pasaportului sau a cartii de identitate. Faptul va avea un rol contribuabil la clarificarea partiala si provizorie a evidentei populatiei. In prezent, evidentele detinute de Serviciul Public Comunitar de Evidenta Persoanelor Buhusi nu sint exacte deoarece, potrivit estimarilor acestui serviciu, aproximativ 4.400 de buhuseni sint plecati din tara, iar in lipsa unui act oficial, unii dintre ei nu pot fi scosi din evidenta activa. Astfel, desi in evidente figureaza 21.906 persoane, numarul real este 17.500. “Stranierii” care au solicitat stabilirea domiciliului in alta tara si se afla in evidenta pasiva a “cetatenilor romani cu domiciliul in strainatate” (CRDS) sint in numar de 362, iar unii buhuseni mutati in alte localitati nu si-au stabilit domiciliul la noua adresa. Sint, de asemenea, si persoane decedate in alte orase sau tari, pentru care nu s-a primit nici o notificare, raminind, astfel, tot in evidenta activa. Dintre persoanele care au buletinul expirat, incalcind prin aceasta Ordonanta Guvernului 97/2005, privind evidenta,domiciliul, resedinta si actele de identitate ale cetatenilor romani, 882 sint majore, iar 412 sint copii care au implinit 14 ani si nu si-au scos carti de identitate.
Sursa: www.ziaruldebacau.ro

3 comentarii:

Anonim spunea...

"STRANIERII"La ce va ganditi cand pronuntati acest cuvant?S-au "CAPSUNARII"?Adica ne priviti ca pe niste tradatori de tara.Asta nu cumva suna a doctrina"bolsevica"?Noi am plecat din tara ptr. ca ne-am saturat de cuvinte ca:"la-sa ca merge si asa"s-au "se poate si mai rau".Voi inca mai visati.Iar cei cu burta de rinocer si ceafa de bou,ma refer la cea mai mara parte din bugetari,traiesc bine datorita in mare parte noua care inca mai trimitem bani in tara.Nu asteptam multumiri dar putin respect cand citim o stire din tara cred ca se poate.Ce s-ar intampla[asta sigur nu]daca toti am veni acasa?S-ar schimba radical totul.Din pacate nu putem veni.

Buhusi.net spunea...

Conform DEX 'stranier' înseamnă 'persoană venită din afară'. Așadar, nu are rost să te agiți atât de tare și să o iei ca pe o insultă.
P.S. Fii mai atent la gramatică limbii române. Doar ești român, nu?

Anonim spunea...

Nu am trimis acel comentariu pentru analiza gramaticala.Atat a-ti inteles?OK.

Trimiteți un comentariu