Domnisoara eterna are nevoie de un transplant


Domnisoara eterna a târgului Buhusi - celebra fata cu ulciorul – este în mare suferinta. Vorbim despre interesanta statuie în bronz realizata de sculptorul Vasile Teslaru, tatal actritei Pusa Teslaru, care, de zeci de ani, stând în mâna dreapta cu un ulcior prin care curge apa unui izvor de pe strada Republicii, i-a fericit pe buhuseni la vreme de restriste acvatica, în comunismul prosper. Uneori, la domnisoara eterna cu ulciorul se formau cozi de sute de metri, pentru apa. Cu o silueta de invidiat, domnisoara scruta zarile, cu mâna stânga la ochi, aflându-se parca mereu în asteptarea oaspetilor. Iata ca niste vandali au atentat la integritatea sa fizica, rupându-i bratul stâng. Palma stânga lipseste de tot. Figura domnisoarei tradeaza durere si dezamagire. Vecinii, mai ales, sunt de-a dreptul scandalizati. Unii ne-au sugerat sa anuntam cazul la Politie, în ideea declansarii unei anchete care sa conduca la repararea onoarei si integritatii fizice.
Primarul Ionel Turcea, care are mare respect pentru aceasta domnisoara, ne-a promis ca, într-un timp scurt, va lua masuri pentru restabilirea integritatii fizice a statuii. Desi nu este vorba despre un transplant spectaculos, unii cred ca pudica domnisoara n-ar trebui lasata în compania unor cârpaci-chirurgi de duzina. Poate se gaseste un mester cu suflet de artist. Aceasta investitie merita, zice un sugubat, nu numai pentru faptul ca este cea mai virtuoasa domnisoara a târgului, ci pentru ca a lecuit restristea acvatica a zeci de mii de suflete.
Sursa: www.desteptarea.ro

6 comentarii:

Anonim spunea...

Ce se m-ai poate spune?Pacat.Sper sa se gaseasca cineva,sa o refaca.Poate chiar in totalitate,ca arata jalnic.

Anonim spunea...

ai o problema cu cratimele, colegule

p.s. a fost refacuta

Anonim spunea...

Corect.Numai ca a fost un simplu comentariu.Nu am editat un manual.Nu am injurat,nu am folosit cuvinte urate,da tot nu e bine.Noi romanii mereu trebuie sa ne dam superiori.Ce destept sant eu,ala nu stie sa foloseasca cratima,nu a pus bine virgula,ha ha ha,ia-m zis-o.Si atat.De asta nu merge nimic in tara asta?

Anonim spunea...

Se scrie "sunt" nu "sant" si "i-am" nu "ia-m".

Nu se da nimeni mare. Tot ce am vrut sa subliniez este ca daca tot ai o opinie, prezint-o corect. N-a spus nimeni ca trebuie sa fii filosof, dar scrisul corect este o chestie de bun simt.

Anonim spunea...

Bine domnule profesor.Vorbiti singur deacuma pe aici.Si asa vad ca tare mai e vizitata pagina.De comentarii nu mai zic.Multumesc ca mai facut nesimtit.Acum am inteles ce nivel ai.Ciao.

Anonim spunea...

"de acum" si "m-ai", stimabile

Trimiteți un comentariu