Rezultatul sondajului

Prin anul 1300 dracu’ umbla pe strada si se hranea cu virgine. Acum, in 2009, dracu’ moare de foame.

Rezultatul sondajului tocmai incheiat este clar: 60% pentru "o tipa virgina la 20 de ani". Care ar fi cauza pentru care fetele isi pierd asa repede virginitatea?  Sa fie anturajul? Sa fie educatia primita de la parinti? Sa fie emanciparea?

Eu cred ca in primul rand este vorba de prostia fetelor, care, desi sunt de o saptamana cu un baiat, si-ar da viata pentru el si il iubesc enorm. Normal, baietul profita de chestia asta, si bineinteles ca si el "o iubeste mult", cel putin pana se satura. Si uite asa ajung alea sa fie emo disperate, sa se sinucida, etc. 

Mai este o chestie, aparitia brusca a fenomenului "cool" in Romania. Cei din generala vad la aia de liceu, aud laude. Ii despart doar cativa ani, ce, ei nu pot? Incepand cu haine si preocupari, rand pe rand, generatiile preiau de la cele anterioare. De la aia de 15-16 ani, la aia de 13-14 ani, si tot asa...

Conteaza, insa, si anturajul. Intru-un grup de cateva fete, daca una are statutul de "ne", este complexata si este privita de celelalte ciudat din aceasta cauza. Plus faptul ca nu mai este de vorbit la ureche ca "nu mai sunt virgina", cum era inainte.

Insa, nu cred ca este o chestie recenta, in anul 1300 nu prea gaseai virgine, atunci la 12 ani te maritai, sau cel tarziu cand iti venea ciclul. Regii  si reginele se luau si la 8 ani. Atunci faceai sex la 13 ani pentru ca te casatoriai si trebuia consumat mariajul, de preferinta cu parintii de fata, preotul si alte personalitati, pentru a nu exista dubii. Diferenta este ca atunci trebuia, nu ca acum, cand copii de 13 ani vor sa experimanteze si cred ca au gasit dragostea profunda si adevarata.

Pana la urma este o "evolutie sociala" asta.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu