Pe unii ii intereseaza

O sa va prezint un fragment dintr-un mesaj de pe forumul Primariei Buhusi, al unei persoane care vrea sa se faca ceva in acest oras, dar care o si spune. Dr. Ing. Rezmires Daniel:

"Va supunem atentiei urmatoarelor subiecte:

Subiecte:
1. Instalarea unui sistem de reducere a vitezei pe strada Avantului  format din doua Retardere
2. Materializarea unei treceri de pietoni la nivelul intersectiei dintre strada Avantului si str Republicii

Subiect 1. Instalarea unui sistem de reducere a vitezei pe strada Avantului  format din doua Retardere

O parte din locuitorii strazii Avintului solicita instalarea pe strada a unui set de SISTEME LINIARE DE REDUCERE A VITEZEI sau Retardere, precum este prezentat in figura urmatoare :

SISTEM LINIARE DE REDUCERE A VITEZEI sau Retarder
Acest sistem de reducere a vitezei de deplasare a vehicolelor este solicitat pentru a tempera in special viteza de deplasare a motocicletelor si mopedelor avand in vedere urmatoarele:
-Strada are un covor asfaltic aflat in stare buna in raport cu celelalte strazi. Din acest motiv traficul pe strada Avintului devine uneori intens. 
-Neexistand un loc special amenajat pentru curse de motociclete sau mopede, o parte din utilizatorii acestora au ales de la sine putere sa transforme aceasta strada in loc de curse de motociclete neacordand uneori atentie persoanelor care se deplaeaza pe aceasta strada.
-Strada nu are materializate trotuare si pietonii nu au pe unde sa circule, fiind nevoiti sa circule in zona adiacenta a strazii, pe covorul asfaltic.
-Pe aceasta strada circula multi parinti si bunici cu copii avand in vedere lipsa unor alte locuri special amenajate.
-Lipsa locurilor de joaca amenajate in oras face ca foarte multi copii din zona vicianala strazii Avantului si nu numai, insotiti de parinti, sa prefere sa se joace pe aceasta strada, avand in vedere lipsa denivelarilor din partea carosabila.
-In capatul strazii, spre strada Republicii se afla un cult religios unde se aduna oameni si care sunt deasemenea pusi in pericol de eventualii vitezomani - mai ales in momentul cand acestia isi termina activitatea religioasa si ies din incinta bisericii.
-Tot aici, pe strada Avantului, se afla si Casa Pensionarilor frecventata de oameni in varsta care in principiu nu au posibilitatea de a sari din fata motociclistilor sau automobilistilor vitezomani.

In concluzie : strada Avantului are o circulatie pietonala intensa si totodata un grad de periculozitate sporit datorita celor care nu stapanesc regulile de circulatie si fac curse pe partea carosabila. Deasemenea zgomotul produs de vehiculele pe doua roti in timpul noptii este cate odata peste limita bunului simt.

Solutia instalarii unor limitatoare de reducere a vitezei (cunoscute sub denumirea de SISTEM LINIAR DE REDUCERE A VITEZEI sau Retardere), montate fizic pe strada, ar obliga in mod practic pe participantii la trafic sa reduca viteza. Instalarea unor simple semne care sa oblige la reducerea vitezei de exemplu la 30 Km/h nu ar rezolva problema deoarece nu credem ca le-ar lua multi conducatori in considerare.

Acelasi aspect este identificabil.... daca doriti sa va autosesizati ... si in alte zone unde se circula cu motocicleta pe trotuar...
Ati spus ca instalati camere video prin oras..... ce folos daca prin fata primariei in unele zile.... cand probabil nu este curent si camerele nu functioneaza.. se circula cu motocicleta pe o roata sau chiar pe contrasens.

Daca credeti ca sunt vorbe goale.... voi face poze si voi strange marturii.. semnate, datate.. dar nestampilate.. si vi le voi innainta.

Subiect 2. Materializarea unei treceri de pietoni la nivelul intersectiei dintre strada Avantului si str Republicii

Locuitorii zonei adiacente intersectiei dintre strada Avantului si Republicii solicita materializarea unei treceri de pietoni, avand in vedere ca exista o trecere in dreptul Consiliului Local si una aflata in dreptul S.C. Agricola, iar in dreptul strazilor Bucegi, Avantului, Dr. Davila nu exista treceri de pietoni.

Se solicita instalarea acestei treceri deoarece
1. este normal sa existe trecere de pietoni 
2. la nivelul zonei intesectiei amintite se afla magazine, drumul catre cimitirul central al orasului, Casa pensionarilor, etc.
3. Realizarea trecerii de pietorni ar degreva si coltul intersectiei tinand cont de faptul ca inainte si dupa trecerea de pietoni oprirea voluntara a autovehiculelor este interzisa.
4. ar fi o dovada a interesului conducerii locale in ceea ce priveste interesului fata de siguranta cetatenilor orasului

Mentionez ca am o lista de semnaturi pe care o sa v-o innaintez... lista cu persoanele care sunt deacord si solicita remedierea problemelor supuse atentiei dumneavoastra.

Va atrag atentia... ca eventualele victime rezultate in urma lipsei de viteza de reactie la probleme serioase precum cea mentionata....le veti avea pe constiinta ... Sper ca aveti asa ceva. Asa ceva nu se mai poate tolera."


Cred ca are dreptate in legatura cu cele doua subiecte si ar trebui ascultat si luate masuri.
Voi ce parere aveti?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu