Cu veceul in scara blocului

Locatarii unui bloc din orasul Buhusi se afla de luni bune intr-o situatie incredibila: aerul de pe scara este poluat de dejectiile unui pensionar de la ultimul etaj. Aurel Miron isi face aerisirea veceului direct in scara, spre teroarea vecinilor, care au cerut recent ajutorul autoritatilor.

Povestea din strada Primaverii nr. 9 a inceput anul trecut, când “vecinul a spart peretele spre scara si a montat un gratar de aerisire. Oamenii nu au dat atentie schimbarii pâna când, urcând in podul blocului, au simtit o duhoare suspecta. Mai intâi am crezut ca e vreo gluma sau ca i s-a stricat ceva prin camara. L-am intrebat, dar n-a vrut sa ne ofere nicio explicatie. Pâna la urma, ne-am dat seama ca putoarea vine din veceul lui”, a declarat Izvorel Manolachi, un vecin. “Veceul lui a avut initial alta aerisire, pe care a infundat-o când si-a renovat baia. Dupa aceea a spart un perete spre partea noastra de pod. Tot el a infundat si a doua aerisire, i se parea ca se uita cineva la el când se imbaiaza. A treia aerisire da in scara blocului”, a povestit Cristina Teodorescu, o vecina. Oamenii cred ca Aurel Miron “a facut asta ca sa ne faca rau” si sustin ca “vecinul de palier al batrânului s-a mutat de raul lui. Se pare ca noul proprietar n-a simtit mirosul, probabil nu e pe acasa când mosul descarca bascula”. “Am umblat prin toata Europa, dar n-am mai pomenit asa ceva”, se cruceste Izvorel Manolachi.
Satui sa inspire gazele lui Aurel Miron, mai multi vecini s-au adresat recent Primariei si Politiei din oras. “De la Primarie ne-au recomandat sa ne apucam noi sa astupam gaura din zid, dar nu prea ne vine sa ne luam cu el de gât, ca e putin plecat si a fost si amendat in câteva rânduri pentru tulburarea linistii publice, când era beat si facea urât”, au mai spus oamenii.

Intrebat despre nemaivazuta aerisire de veceu, Aurel Miron a explicat ca avea nevoie de aer curat in baie. “Magazia de lânga apartament era a mea, dar un vecin a luat-o cu japca si a infundat aerisirea de baie care dadea in ea, asa ca am fost nevoit sa fac alta gaura. N-a venit insa nimeni sa reclame vreun miros. Astept recomandari de la vecini, daca se gaseste vreo solutie sa aerisesc si eu veceul, voi infunda gaura spre casa scarii”, a declarat pensionarul.

Primarul Ionel Turcea cunoaste bine cazul. “Stiu ce s-a intâmplat acolo si stiu ca unii vecini sunt afectati. Omul acela ne face probleme, din câte am auzit a facut alta aerisire deoarece are viziuni ca cineva il pândeste când face baie. In plus, nu exista asociatie de proprietari si vecinii nu sunt organizati. O varianta ar fi sa-l sanctionam pe partea de mediu, dar nu avem cum masura poluarea. Oamenii ar trebui sa infunde gaura”, a declarat edilul, adaugând ca “trebuie sa se intre in legalitate si, daca va fi nevoie, vom astupa aerisirea fortat”.

Intrebat despre caz, comisarul Ioan Chiriloiu, seful Politiei locale, a declarat ca “mosul fura curent. Au mai fost probleme cu el. Vecinii ar trebui sa reclame situatia la Primarie sau in instanta”. (observatoruldebacau.ro)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu