Reorganizare la Partida romilor


În cadrul unei şedinţe Partida romilor Pro Europa din Buhuşi şi-a ales noua conducere. La adunarea de alegeri au participat peste cinzeci de romi, iar din partea Comitetului de conducere al Organizaţiei Judeţene Bacău a fost prezent preşedintele Paustin Balan.
S-a discutat despre problemele cu care se confruntă minoritatea romă locală, iar preşedintele organizaţiei judeţene a declarat că se află în derulare unele proiecte care privesc îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă, educaţie şi cultură pentru această etnie. Gheorghe Butuc, expert pe problemele romilor la Primăria Buhuşi, a recomandat dizolvarea Comitetului de conducere al partidului şi alegerea unei noi conduceri. În legătură cu aceasta, preşedintele Paustin Balan a afirmat că partidul se află la „ora 0 a unui nou început în cadrul organizaţiei Buhuşi”.
A fost înlocuit preşedintele Constantin Lupu, cu Valentin Sascău, iar comitetul de conducere are acum 21 membri, faţă de 11 câţi erau înainte. Primvicepreşedinte a fost ales fostul preşedinte, Constantin Lupu, secretar a fost ales Ionel Ficuţă iar vicepreşedinte, Dumitru Năstase. Stabilirea organigramei este în curs, iar modul de lucru se face pe departamente.

Preşedintele ales, Valentin Sascău, este om de afaceri în construcţii, având o firmă la Bucureşti. „Foarte mulţi buhuşeni au mâncat o pâine la această firmă şi au în continuare garanţia unui mod de existenţă prin asigurarea unui loc de muncă”, a afirmat noul preşedinte al Partidei romilor.
În afară de faptul că este om de afaceri, este totodată preşedintele şi finanţatorul Clubului de Box CS Adi&Sas Buhuşi, care a participat la multe competiţii naţionale, la care a avut succese meritorii, urcând chiar şi pe podium.
Potrivit declaraţiilor făcute de către preşedintele Valentin Sascău, noua conducere are în program un proiect prin care să capteze cât mai mulţi tineri intelectuali, pentru viitorul etniei, în scopul de a da un elan şi o perspectivă vieţii romilor. „Voi întreprinde tot ceea ce depinde de mine, pentru a pune o barieră în faţa discriminărilor de orice fel, cu prioritate rasiale. De asemenea, voi urmări determinarea romilor pentru a-şi da copiii la şcoală, un fapt fundamental pentru integrarea lor în societate”.
La rândul său, secretarul ales, Ionel Ficuţă, a declarat: „Sunt bucuros că funcţionez în actualul Comitet de conducere, alături de actualul preşedinte, care este tânăr, energic şi e interesat de problemele romilor. Dorim să construim o punte de legătură între minoritatea romă şi administraţia publică, pentru ca problemele noastre să-şi găsească soluţionare. Sper că schimbările din cadrul organizaţiei noastre să fie benefice şi să deschidă un drum nou etniei rome, o deschidere către un orizont prosper în viaţa lor”.
Este de menţionat că anterior acestei şedinţe, preşedintele Valentin Sascău a participat la o selecţie organizată la Bucureşti de către NDI şi a fost ales pentru judeţul Bacău, cu responsabilitate în Programul Naţional de Participare Politică. Invitat de onoare a fost Cristian Pârvulescu. El a avut o pledoarie în legătură cu problemele etniei rome. (Aurel V ZGHERAN)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu