Îngeri în sicrie. Trei surori au murit asfixiate, la Buhuşi


Copii in mormant
Toţi locuitorii oraşului Buhuşi au fost consternaţi în urma unui eveniment tragic prin care trei fetiţe – de un an şi patru luni, 4 şi 5 ani şi-au pierdut viaţa asfixiate cu monoxid de carbon, degajat de la un incendiu provocat într-o garsonieră de la blocul cunoscut de localnici sub denumirea de Blocul NATO. Copii au fost lăsaţi fără supraveghere, de către mama lor Cristina Roman, care a plecat de acasă, la o cumnată, iar tatăl Costel Roman lucra la Cimitirul Central din localitate.
Incendiul s-a produs de la o sobă improvizată, prin căderea jarului pe nişte materiale textile care au ars mocnit şi au eliberat gazul toxic ce a curmat vieţile celor trei fetite.. Vecinii au observat fumul ieşind din casă şi au forţat uşa, însă nu s-a mai putut face nimic, găsindu-le pe cele trei copile moarte alături, într-un pat, aşa cum precizează plt. Adina Tănase, ofiţer de relaţii publice la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău. Locatarii din bloc afirmă că acum este pentru a doua oară când Cătălina Roman şi-a lăsat copiii nesupravegheaţi şi încuiaţi în casă, iar ei au provocat incendiu. Prima oară, însă, au reuşit să intervină la timp şi să salveze copiii.
,,Ancheta în cauză se află în derulare şi s-a deschis un dosar penal la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău, efectuându-se cercetări pentru ucidere din culpă şi punerea în primejdie a persoanelor lipsite de apărare”, a precizat cms. Mihai Tănase de la Poliţia oraşului Buhuşi.
Copiii au fost conduşi pe ultimul drum de o mare de oameni cu lacrimi în ochi. ,,Consider că este nevoie de o implicare mai promptă şi responsabilă, din partea Administraţiei Publice Locale. În acest sens am făcut împreună demersul unor măsuri importante. Dorim să recurgem la unele constrângeri legale, pentru a determina etnia romă să se implice în viaţa socială a oraşului, să participe la activităţile comunităţii şi să îşi dea copiii la şcoală”, a declarat Valentin Sascău, preşedintele nou ales al Partidei romilor ,,Pro Europa” Buhuşi. Mai trebuie menţionat faptul că mama copiilor este însărcinată în luna a lV-a şi este distrusă psihic.
Oamenii de bine ai oraşului, care au participat financiar şi material pentru a face o înmormântare după rânduiala creştin ortodoxă, sunt, în primul rând, preşedintele romilor, Valentin Sascău, care s-a ocupat de organizare şi a participat şi financiar, oamenii de afaceri Adrian Ichim, Cristi Teslaru, Cristi Cojocaru, Dan Buzilă, Roşu Constantin, Vlasie Adrian, primarul Ionel Turcea, viceprimarul Vasile Zaharia si altii. Fetiţele nevinovate au avut parte de o înmormântare creştinească, nelipsindu-le nimic în acest sens, dar, din păcate nu au avut parte de copilărie şi de viaţa care le-a fost răpită atât de tragic. Este cutremurător să vezi trei îngeri în sicrie, conduşi în lumea eternă de aproape toată suflarea oraşului Buhuşi, în cel mai dureros convoi funerar, cu atîtea feţe cernite, răpuse de durere!(Aurel V ZGHERAN)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu