Oprirea interzisa!

De curand (mai exact, 28.03.2009) a fost instalat un semn de circulatie care interzice oprirea in zona din fata casei de cultura. Aceasta actiune ridica mai multe probleme:

1. Semnul este instalat in imediata vecinatate a unui panou publicitar a firmei de telefonie mobila Cosmote si datorita cantitatii de lumina emanata de acesta, semnul nu este vizibil pe timpul serii. Din ce stiu, lumina de culoare verde (de frecventa 550 nHz, parca) este cea mai bine absorbita de retina, astfel pozitionarea orcarui obiect pe timp de noapte in apropierea unei regiuni intens colorata verde creaza asupra ochiului un efect de departare sau chiar de ignorare a acelui obiect. Acelasi efect apare si in cazul culorilor rosu si portocaliu. Minusculul semn, raportat la dimensiunile panoului publicitar, poate fi observat doar daca te dai jos din masina si ti-l arata cineva cu degetul.
2. In mod logic, daca cineva vine si gaseste dungile albe marcate pe partea carosabila care indica o parcare, cu siguranta va parca. Probabil ca Primaria nu a avut timp sau bani sa cumpere vopsea neagra si sa stearga vechiile linii albe.
3. Semnul instalat vine ca un pleonasm, deoarece inainte si dupa trecerea de pietoni este interzisa oprirea voluntara a autovehiculelor, conform legislatiei rutiere in vigoare.
4. Semnele aditionale plasate pe semn nu interzic oprirea in zona fostei parcari din fata casei de cultura, deoarece valabilitatea orcarui semn rutier incepe din dreptul lui, si nu inaintea acestuia. Ar trebui sa aiba sagetile care sa indice regiunea de valabilitate a semnului.

Intrebare retorica : Interdictia parcarii va fi valabila si pentru persoanele care isi desfasoara activitatea la etajul casei de cultura, care nu vor avea unde sa-si parcheze masinile cand vin la intalnirile desfasurate in casa de cultura?
Credeti ca daca va veni o delegatie de la Bucuresti, soferii din delegatie vor parca la gara sau se va pune un semn aditional de gen "cu exceptia masinilor care vrem noi"? Va amintesc ca in acea regiune exista si un cabinet parlamentar si nu ar fi prea ospitalier ca oaspetii sa fie intampinati cu un semn rutier de gen "nu aveti voie sa opriti aici".

Mai apare o problema. In fata magazinului alimentar (a domnului primar.. se spne) se formeaza coloane de masini oprite (inainte si dupa trecerea de pietoni.. lucru pe care cei de la politie nu-l observa). Soferii vor - nu vor nu au unde sa opreasca in alta parte. O fi o strategie de marketing.. de a atrage clienti..?


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu