Cu sicriul in circa, pe deal, la Buhusi

Inmormintarea unei femei rome (F.G., 52 ani), din Buhusi, a pricinuit neintelegeri intre familia defunctei si preotul slujitor Gheorghe Craciunescu, de la biserica Sf. Vineri din localitate.


“Neintelegerile au fost provocate – dupa cum declara Ionel Ficuta, secretar la Partida Romilor “Pro Europa” Buhusi – de la impunerea preotului ca sicriul sa fie dus pe brate, pe o carare abrupta, printre balarii, pina la sosea, desi este cale de acces pentru carul funerar. Cararea, insa, scurteaza mult traseul, iar parintele a hotarit sa astepte mortul in strada, ca sa-l care oamenii in spinare, pina acolo”.


“In urma cu sase luni a murit fratele acestei femei (V.G.) si intocmai asa s-a facut: a fost dus mortul pe scurtatura, pina aproape de groapa, chiar daca este drum de acces pentru masina destinata acestor servicii”, a adaugat Valentin Sascau, presedintele Partidei. In cele din urma, s-a facut pace, iar mortul a fost dus ca toti mortii. Parintele a refuzat sa dea o explicatie.


Presedintele Sascau a tinut, insa, sa mai adauge: “cind au aflat timplarii de la C.A.R.P. Buhusi pentru cine e sicriul, i-au scos minerele, l-au despuiat pe dinauntru de tapiseria interioara, i-au scos chiar si talajul si ne-au dat o lada goala. In ce-l priveste pe parintele, a vrut sa credem ca pacatele se spala carind mortul in circa, de-a curmezisul dealului !…” (Aurel V. ZGHERAN)
Sursa

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu