Fotbal, Liga a lV-a: ASO Buhusi, „gradinita“ lui Vasile Gaciu


Amintiri
Odinioara exista Textila Buhusi, echipa care urca pâna in Divizia B, mizând pe jucatori cu experienta si cu…nume. Acum, din Textila nu a mai ramas decât amintirea, iar Buhusiul fotbalistic este reprezentat, doar la nivel de liga a patra, de Asociatia Sportiva Oraseneasca. O echipa tânara, cu o medie de vârsta de numai 21 de ani, antrenata cu entuziasm si pricepere de Vasile Gaciu. „Din lotul de 20, sase sunt juniori“, isi prezinta Gaciu „gradinita“.
Locul 13
Gaciu a preluat pe ASO Buhusi in noiembrie. Ocupa locul pe care se afla si acum: 13. Daca situatia din clasament a ramas neschimbata, in schimb efectivul a suferit modificari majore. S-a renuntat la noua jucatori si s-a implementat un regim disciplinar care a dat roade, cel putin in cadru statistic. „Daca in primele zece etape, echipa primise 5 cartonase rosii si 28 galbene, in urmatoarele noua runde, nu s-au mai inregistrat decât sapte avertismente“, subliniaza antrenorul buhusean.


Progres
Desi conducerea nu a fixat un obiectiv pentru acest sezon, Vasile Gaciu si-a propus o clasare in prima jumatate a clasamentului. „Mai important decât lotul pe care ne vom situa este progresul echipei in planul jocului. Dupa cum se stie, jocul este exponentul antrenamentelor, asa ca am stabilit ca saptamânal sa efectuam trei sedinte de pregatire“, declara tehnicianul, care este convins ca unii dintre jucatorii sai au posibilitatea de a urca in ligile superioare.
Monitorizati
De altfel, fundasul central Andrei Capitanu (20 de ani) si mijlocasul Marius Chivu (19 ani) s-au aflat in aceasta iarna in vederile divizionarei C Aerostar, pentru care au sustinut probe de joc. Un alt jucator de baza, atacantul Alexandru Laslau a si evoluat pentru Aerostar si spera ca vremurile in care juca in esalonul trei sa devina din nou in actualitate. „Suntem o echipa cu individualitati, care incepe, incet-incet, sa mizeze si pe forta grupului“, a declarat Capitanu.
Viitor
ASO Buhusi beneficiaza si de sprijinul autoritatilor locale, care au bugetat anul acesta suma de 400 milioane de lei vechi. „Vrem sa facem o treaba serioasa si de viitor aici, la Buhusi“, a punctat Vasile Gaciu, care este increzator in forta „gradinitei“ sale. Pe lânga grupa mare isi face loc si grupa mica: „Intr-adevar, avem doua grupe de juniori, una de 10-12 ani si una de 14-16 ani, care ne asigura schimbul de mâine“. Ramâne de vazut doar daca schimbul de mâine va reusi sa readuca si fastul Textilei. (Dan Sion)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu