Voturi platite cu 20 lei!


Un barbat din comuna Racova este inculpat in primul dosar penal intocmit la alegerile de duminica. Acesta a fost surprins in flagrant de politisti in timp ce oferea câte 20 de lei, o patura si 2 litri de vin pentru ca alegatorii sa voteze la o sectie speciala. Este vroba despre Vintila Popa, de 55 de ani, cercetat pentru savârsirea infractiunii de oferire sau dare de bani, bunuri ori alte foloase in scopul determinarii alegatorului sa voteze cu un anumit candidat. Cercetarile au demonstrat ca partidul care l-a sustinut in actiunea sa este PNL. “In fapt, s-a stabilit ca barbatul a oferit si dat sume de bani si bunuri catre cinci cetateni cu drept de vot din Buhusi, pentru a vota la o sectie speciala din Racova un anume candidat la alegerile pentru desemnarea presedintelui României”, ne-a declarat procuror Camelia Elisei, de la Parchetul Curtii de Apel Bacau. Vintila Popa a fost prezentat ieri Judecatoriei Buhusi cu propunerea de arestare preventiva, dupa ce a stat in arestul Politiei 24 de ore. Instanta a decis ca acesta poate fi cercetat in stare de libertate.
Om de afaceri
Vintila Popa lucreaza ca fochist la Grupul Scolar Hemeiusi. Personalul administrativ al liceului a confirmat acest lucru, dar a declarat ca nu stie nimic din ce a facut colegul lor in ziua alegerilor. In plus, Popa este administratorul unei firme cu profil de activitate “scoala de soferi amatori”, are un cabinet de psihologie tot pentru cei care urmeaza cursurile scolii de soferi, dar si trei baruri in Girleni, Racova si Lespezi. Este casatorit si are trei copii: un baiat dascal in satul sau din com. Hemeiusi, un altul student la Teologie si o fata, studenta si ea. Sotia este bolnava si inca nu a aflat ca el a stat dupa gratii.
Aparat de avocatul Cojocaru
Dupa ce a iesit de la audieri, Popa a refuzat sa faca o declaratie. S-a limitat in a spune doar “de ce nu ii filmati pe cei care fura?” Ieri, la ora 20.00, i-a expirat si mandatul de retinere emis de procurori. Popa a fost aparat in fata instantei de avocatul Cristian Cojocaru, membru PNL. “Nu l-am aparat in calitate de membru de partid, a declarat avocatul. Nu amestec profesia cu aspecte de acest gen. Am fost contactat de familia sa pentru a-i asigura apararea.” Pentru fapta comisa de Vintila Popa legea prevede pedeapsa cu inchisoarea de la 6 luni la 4 ani si interzicerea execitarii dreptului de vot.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu