"Saptamana Mobilitatii Europene"

Cu ocazia “Saptamânii Mobilitatii Europene” (16-22 septembrie), bacauanii sunt indemnati sa-si foloseasca mai putin automobilele si sa apeleze mai mult la mersul pe jos, la biciclete sau la mijloacele de transport in comun.
“Campania «Saptamâna Mobilitatii Europene» vizeaza imbunatatirea calitatii vietii prin modificarea mobilitatii si transportului urban, folosindu-se metode si mijloace alternative de deplasare, in scopul reducerii emisiilor de gaze de esapament, zgomotului si aglomerarii traficului”, a declarat Paul Toderica, directorul Agentiei de Protectia Mediului (APM) Bacau. Beneficii ale metodelor si mijloacelor alternative de deplasare prin oras, a adaugat oficialul, ar fi reducerea accidentelor, a imbolnavirilor si a costurilor de gestionarea parcarilor, dar si un mediu mai curat si mai sanatos.
“Saptamâna Mobilitatii Europene” va fi sustinuta in judetul nostru de primariile Bacau, Moinesti, Buhusi si Darmanesti, in colaborare cu APM, Politia si mai multe unitati de invatamânt. Sub deviza “In oras fara masina”, pe 22 septembrie, pe arterele principale din Moinesti, Buhusi si Darmanesti se va intrerupe circulatia, iar in Bacau reprezentantii APM si ai Agentiei Regionale pentru Protectia Mediului vor organiza o intâlnire cu elevii in Parcul Cancicov.
Sursa

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu