Gloria, caderea si revigorarea fotbalului buhusean

Fotbalul buhusean a cunoscut cindva o glorie ce i-a lipsit dupa caderea fabricii de postav. Fosta echipa Textila s-a ridicat la faima diviziei B de altadata si a patruns pina in fazele superioare ale Cupei Romaniei. Multi jucatori valorosi au “muscat” din gazonul Textilei, framintat de crampoanele lor, multe echipe prestigioase au fost invinse sub fruntea tribunei Stadionului Textila, ticsita de spectatori care, daca nu sint, fotbal nu este!… Apoi a venit declinul. Fabrica de postav, care nu era a fotbalistilor, ci fotbalistii erau ai ei, s-a scufundat, tragind dupa ea fotbalul. Cind Ceahlaul Piatra Neamt a promovat in “A”, a preluat o parte dintre jucatorii textilisti, iar apoi totul s-a naruit.
Dupa ani invaluiti de nori negri, fotbalul buhusean incepe, insa, sa iasa din nou la lumina. Asociatia Sportiva Oraseneasca Buhusi, (ASO), liga a patra (fosta judeteana) a renascut din Textila, cea din vremurile de glorie ale fotbalului buhusean. Are ca presedinte pe ing. Vasile Zaharia, viceprimar, Gheorghe Butuc este presedinte executiv, administrator delegat este Dan Beruica, iar primarul Ionel Turcea este presedinte de onoare. Antrenorul echipei este Catalin Comarla. Consiliul de administratie ii are in componenta pe prof. Toader Stet, ing Vasile Zaharia si patronii firmelor sponsorizatoare. “Avem ca tel situarea intre primele sase echipe din grupa”, a precizat tehnicianul echipei, Catalin Comarla, iar in ceea ce priveste calea si mijloacele care au concurat la rechemarea in tribune a spectatorilor, presedintele Gheorghe Butuc a mentionat: “recenta organizare a rezolvat problema bugetului si a bazei materiale necesare. S-au renovat vestiarul si tribuna, s-a insamintat si se intretine gazonul, iar pregatirea fizica si tehnico-tactica a jucatorilor sint performante, prin aportul meritoriu al antrenorului”.
Trebuie spus ca aceasta insiruire de conditii benefice, care sustin fotbalul buhusean, se spera sa aiba continuitate, unele dintre lucrari, la intregul complex sportiv, fiind in executie.

Sursa: www.ziaruldebacau.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu