Ofticosul de la DSV

Vasile Zaharia, fost sef al Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, actual adjunct, este banuit de inspectorii sanitari-veterinari ca le aduce pe cap tot felul de controale de la Bucuresti. Motivul spun ei, este acela ca Zaharia moare de necaz ca a pierdut functia de prim sef al institutiei si face tot posibilul sa ii gaseasca nod in papura actualului director, Alin Iordanescu. In plus, este banuit de colegi ca este autorul unei sesizari postate pe site-un Autoritatii Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), prin care, sub un nume fictiv, a “demascat” o serie de nereguli la Buhusi.

Fostul sef al Directiei Sanitar - Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) este banuit de catre subalternii din institutie ca le aduce pe cap puhoi de controale de la Bucuresti. Motivul , spun ei, este acela ca vrea musai sa il scoata vinovat pe Alin Iordanescu, proaspat uns ca sef al institutiei. De fapt, inspectorii sanitari-veterinari din Bucuresti au venit la Buhusi in urma unei sesizari conform careia la groapa de gunoi a Buhusului se afla doua capete de vaca, unul de cal si resturi de peste. O parte dintre veterinari cred ca tot Vasile Zaharia sta la baza reclamatiei inregistrate pe site-ul ANSVSA. “Toata treaba a fost lucrata. Au venit cu un anumit scop. O neregula mica a fost exagerata. Eu nu vreau sa dau nume, dar atâta afirm: inainte erau mai multe probleme! Mult mai multe! Desi erau adunate multe nereguli, totul parea bun si frumos. Acum, pentro o chestie minora s-a facut un mare tambalau. Totul a fost cusut cu ata alba”, a declarat Ionel Turcea, primarul Buhusului. In urma sesizarii, ancheta a fost realizata nu doar de inspectorii ANSVSA, ci si de comisarii Garzii de Mediu Bacau si firma care asigura salubrizarea si monitorizarea gropii de gunoi din Buhusi a fost amendata cu 2.500 de lei.

Reclamantul e fictiv

Conform inscrisurilor de pe site-ul ANSVSA cel care reclama neregulele de la Buhusi este Constantin Pârvu. In urma verificarilor de la Evidenta Populatiei, acest nume nu exista. “Noi ne deplasam in teritoriu daca exista o reclamatie facuta cu nume si CNP. Nu avem cum sa verificam la Evidenta Populatiei daca acest om exista sau nu”, a precizat Biroul de Presa al ANSVSA. Ionel Floroiu, seful Garzii de Mediu Bacau a explicat ca pâna de curând la groapa de gunoi din Buhusi nu a fost paza si orice persoana putea arunca acolo orice cu mare usurinta. “Am dispus acum, paza permanenta. Am amendat firma care se ocupa de salubrizarea gropii de gunoi. Eu sunt convins ca cineva se ocupa de reclamatii de astea, pentru a face rau”, a declarat Ionel Floroiu.

Zaharia, in concediu medical

In ciuda efortului depus, Vasile Zaharia a refuzat sa ne raspunda la telefon pentru a ne da o declaratie vizavi de situatia creata. Reprezentantii DSVSA ne-au informat ca acesta este in concediu medical de câteva saptamâni. Actualul director al institutiei, Alin Iordanescu, nu a vrut sa comenteze in niciun fel cele intâmplate.

Posibila razbunare politica

Surse din cadrul DSVSA afirma ca la impartirea functiilor intre PSD si PDL, democratii au vrut cu tot dinadinsul sefia institutiei. Cu atât mai mult cu cât Marian Zlotea, actualul presedinte al ANSVSA, cu rang de secretar de stat este coleg de partid cu Vasile Zaharia (PDL). In cele din urma democratii au reusit doar instalarea lui Zaharia pe functia de adjunct, in locul doctorului in stiinte medicale Sorin Ivanciu, care in acest moment a ramas fara loc de munca.

Sursa: www.observatordebacau.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu