Bill Gates ajuta Biblioteca Judeteana


Ministrul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National, Theodor Paleologu, a anuntat într-o conferinta de presa, ca Biblioteca Judeteana „C. Sturdza“ face parte de luni, 20 iulie, din Programul National „Biblionet - lumea in biblioteca mea“, program cu o valoare totala de 26,9 milioane de dolari, finantat de Fundatia Bill & Melinda Gates pentru urmatorii 5 ani, având ca scop dezvoltarea unui sistem modern de biblioteci publice in România.
În prima faza a programului, au completat aplicatii online un numar de 31 de biblioteci judetene si 714 biblioteci locale, intrând în competitie pentru a câstiga un loc în etapa întâi de aplicare a proiectului. Pentru selectie, reprezentantii Fundatiei IREX au efectuat vizite pe teren, iar un comitet de evaluare independent, compus din reprezentanti ai Asociatiei Comunelor din România, Centrul International pentru Intreprinderi Private (CIPE) România, Microsoft România, Corpul Pacii România, World Vision România, Asociatia Pro Democratia si Camera de Comert Americana, a finalizat selectia. Cele 12 judete care au intrat în prima runda a programului Biblionet sunt: Bacau, Bihor, Braila, Constanta, Galati, Harghita, Iasi, Maramures, Neamt, Salaj, Suceava si Vâlcea.

In aceasta prima etapa, aproape 120.000 de locuitori ai judetului Bacau vor avea acces la servicii de internet gratuite în Biblioteca Oraseneasca Buhusi si 19 biblioteci comunale: Faraoani, Gura Vaii, Livezi, Zemes, Hemeiusi, Stanisesti, Casin, Racaciuni, Lipova, Blagesti, Racova, Stefan cel Mare, Podu Turcului, Palanca, Glavanesti, Gârleni, Colonesti, Sascut si Agas. Aceste biblioteci vor beneficia de donatii constând în computere si software, disponibile în biblioteci în cursul lunii noiembrie anul acesta, dar si de cursuri de formare profesionala pentru bibliotecari, urmând ca în urmatoarele etape ale proiectului, sa se adauge si alte biblioteci orasenesti si comunale. Echipa care a coordonat acest proiect la biblioteca bacauana a fost compusa din Gabriela Muraru, director, Crina Ifrim, sef birou Relatii cu Publicul, si Ioan Enache, bibliotecar metodist.
Sursa: www.desteptarea.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu