Un caz copleşitor, al unei familii care trăieşte în ceată, un exemplu de viaţă tribală la început de mileniu lll, în Buhuşiul unei Românii europene, este cel al unei familii care reuneşte 25 de oameni, ce trăiesc într-o singură cameră, fără sursă de iluminat electric, închiriată, la una dintre casele construite de peste jumătate de secol şi care stă să se preschimbe oricând în mormane de moloz, din zona denumită “În poarta fabricii”.
După modul organizării de tip matriarhal, “şefia” acestei familii este preluată de către M. T., o femeie cu mulţi copii şi nepoţi, care mărturiseşte că este foarte bolnavă (astm, ulcer, discopatie, eventraţie, colicistită, litiază biliară…), neprimind însă ajutor de şomaj, pentru considerente contrarii. Toţi aceşti oameni supravieţuiesc din ajutorul de şomaj al şoţului acestei femei în valoare de 494 lei şi din alocaţia de stat pentru copii. Majoritatea acestor copii nu au absolvit decât trei clase elementare, unul singur fiind acum în clasa a Vlll-a.
Faţă de această situaţie, cei 25 de oameni care coabitează într-un spaţiu inimaginabil de îngust, de insalubru, fără condiţii de hrană şi încălzire, lipsiţi de banii necesari pentru a-şi cumpăra o haină călduroasă, se adresează oamenilor buni, ca să le dea un sprijin, spre a putea trăi de azi pe mâine. Orice ar primi, (alimente, îmbrăcăminte, detergenţi, bani…) le-ar folosi, pentru că laţul sărăciei s-a strâns în jurul grumazurilor lor şi îi sugrumă! Mila nu dovedeşte nimic de folos, numai binefacerea! De aceea, oamenii care vor să dăruiască îi pot găsi la adresa: Str. 9 Mai, nr. 22, oraş Buhuşi, judeţul Bacău şi îi pot contacta la tel. nr. 0742586568.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu