Reabilitari de drumuri judetene in parteneriat

Doua orase s-au asociat cu judetul pentru realizarea in comun a lucrarilor de modernizare la doua drumuri judetene. Este vorba despre Buhusi si Tg. Ocna care sunt traversate de drumuri judetene. La Buhusi, DJ 158 traverseaza cartierul Orbic si face legatura intre DN 15 si DN 2. Pe zona arondata judetului Neamt, lucrarile de modernizare s-au realizat in cursul anului trecut. ” Locuitorii din cartierul Orbic au depus la noi mai multe sesizari in care ni se aduce la cunostinta faptul ca din cauza traficului intens si a starii proaste a carosabilului, mai multe locuinte au structura de rezistenta afectata. In perioada când podul de la Serbanesti a fost inchis traficului greu, traficul spre Iasi sau Suceava s-a facut pe DJ 156″, spune Ionel Turcea, primarul orasului Buhusi. El sustine ca in fiecare an se executa lucrari de reparatii “conform necesitatilor” de 900 milioane de lei , “suma insuficienta pentru reabilitarea totala a acestui sector de drum”.
Sursa

S-a autoaccidentat

Politia orasului Buhusi a fost sesizata marti, 29 septembrie, ca, pe DJ159 din comuna Racova, a avut loc un eveniment rutier, in urma caruia un minor s-a autoaccidentat. Politistii care s-au deplasat la fata locului au gasit în santul din partea dreapta a drumului un minor de 13 ani, care avea leziuni in zona capului. In urma cercetarilor, s-a stabilit ca, in dupa amiaza acelei zile, minorul a plecat de acasa cu bicicleta pentru a merge la un magazin din apropierea casei, pentru cumparaturi, a intrat cu viteza pe drumul in panta si in curba, a pierdut controlul bicicletei si a intrat in sant lovindu-se in zona capului. El a fost transportat la Spitalul Buhusi, pentru ingrijiri medicale, unde s-a stabilit diagnosticul „politraumatism prin cadere cu bicicleta si traumatism cranio-cerebral acut deschis”, fiind ulterior transferat la Spitalul Judetean Bacau pentru investigatii.
Sursa

Clubul elevilor

In data de 03.10.2009, ora 10:30, va avea loc deschiderea anului scolar 2009-2010, in noua cladire din curtea Gradinei Zoologice. Elevii vor putea opta pentru cursuri gratuite de electrotehnica, muzica, arte plastice, protectia mediului.

Fotbal - Liga a IV-a : FCM Onesti - ASO Buhusi 2-0

In etapa a VII-a a ligii a 4-a de fotbal, ASO Buhusi a pierdut pe terenul echipei FCM Onesti cu scorul de 2-0. Este doar a doua infrangere a echipei buhusene in acest sezon, fapt ce ne pozitioneaza pe locul 9 al clasamentului dupa aceasta etapa.


Celelalte rezultate ale etapei sunt:


Siretul Prãjeşti – Inter Cãiuţi 3-2
AS Filipeşti – Mesagerul Bacãu 1-1
Voinţa P. Turcului – Athletic Dãrmãneşti 0-3 (neprezentare gazde)
AS Negri – AS Mãrgineni 3-2
Înfrãţirea Ghimeş – Consart Serbãneşti 3-0
Mãgura Tg. Ocna – Viitorul Oituz 0-0
Aerostar – Sportul Rãcãciuni 1-3
Bradul M. Caşin – Mondo Sport 1-4

Clasamentul dupa aceasta etapa este:

Fotbal - Liga a IV-a

Etapa a VII-a, 26.09.09, ora 17:00, Onesti


FCM Onesti - ASO Buhusi


Arbitrii: Harabagiu Mihai
           Terente Bogdan
           Sava Adrian
           Munteanu Stefan (obs.)

Sef nou la Spitalul Buhusi

Spitalul Orasenesc Buhusi are un nou manager, in persoana medicului Marcela Mihai. Aceasta a fost numita la conducere prin ordin al ministrului Sanatatii si ocupa functia cu titlu de interimar. De altfel, de un an conducerea este interimara la acest spital, dupa ce managerul care câstigase concursul a fost nevoit sa renunte la functie in urma descoperirii unor nereguli in gestionarea fondurilor. Managerul interimar care i-a urmat si-a dat demisia inca din primavara, insa a fost nevoit sa ramâna in functie mai multe luni deoarece nu i s-a gasit inlocuitor. Spitalul Buhusi are probleme financiare si risca sa piarda din numarul de paturi dupa reorganizarea care se preconizeaza sau sa fie chiar transformat intr-o unitate pentru boli cronice.
Sursa

Astazi, un oras fara masini?


Aflata deja la a opta editie, Saptamâna Mobilitatii Europene, care se desfasoara si în judetul Bacau, în perioada 16-22 septembrie 2009, are drept scop antrenarea societatii civile pentru utilizarea mijloacelor si metodelor alternative de deplasare. Tema centrala a anului 2009: “Îmbunatateste climatul orasului tau”, încurajeaza autoritatile locale de a realoca unele drumuri pentru traficul non-motorizat. De asemenea, pune accent pe necesitatea îmbunatatirii calitatii aerului la nivel local: obiectiv major pentru Uniunea Europeana si Statele Membre. Momentul cel mai important al campaniei “Saptamâna mobilitatii europene” se petrece, astazi, 22 septembrie, când se va desfasura actiunea: “În oras fara masina mea!”. Pentru realizarea acestor obiective, Primariile municipiilor Bacau si Moinesti si a Oraselor Buhusi si Darmanesti, cu sprijinul Inspectoratului Judetean de Politie si a Inspectoratelor de Politie municipale si orasenesti, vor desfasura o serie de manifestari cu participarea scolilor, institutiilor si a cetatenilor.
Sursa

Zi comemorativa la Buhusi

Ziua de 19 septembrie 2009 a avut o semnificatie istorica, la Buhusi: pentru prima data au fost comemorati trei legionari care au fost impuscati in noaptea de 21-22 septembrie 1939, Vasile Avadanei, Mihai Malinici, Puiu Vasile. Pe locul unde a avut loc executia, la bifurcatia soselelor care se indreapta inspre manastirile Runc si Ciolpani, s-a pus o placa de comemorare si s-a oficiat o slujba de parastas, de catre preotul Radu Cezar. Au fost prezenti, din partea fostilor detinuti politici si a luptatorilor din rezistenta anticomunista, in munti : Petru Baciu, Petru Velascu (frate al lui Virgil Velascu, fost redactor la Europa Libera), N. Paduraru, Ion Mantulescu, Stefan Moise-seful partidului “Pentru Patrie”, din Bacau. Participantii au decis sa intreprinda demersuri pe linga autoritati, pentru a se zidi in acest loc o troita.
Legat de intimplarile din asa zisa “noapte legionara a cutitelor lungi” (21 spre 22 septembrie 1939), este memorabila actiunea mecanicului de locomotiva G.P., care lucra la depoul fabricii de postav din Buhusi, unde a ascuns doi legionar urmariti, cu riscul pierderii vietii sale.

Sursa

Fotbal - Liga a IV-a

Comisia de disciplina a hotarat suspendarea pentru 2 etape si amenda de 100 lei a jucatorului Ardeleanu "Jardel"  Adrian, pentru ca a scuipat arbitrul asistent etapa trecuta, in meciul cu Bradul M. Casin.

Fotbal - Liga a IV-a : ASO Buhusi - AS Margineni 3-0

In etapa a VI-a a ligii a IV-a de fotbal, ASO Buhusi a invins pe teren propriu pe AS Margineni, ocupanta locului 17 in clasament inaintea acestei etape, cu 3-0. Chiar daca la inceput jocul nu prea s-a legat, totusi, buhusenii au reusit sa inscrie in minutul 45 al primei reprize. Dupa pauza, insa, au intrat mai motivati, si au marcat repede, in minutul 15 al celei de-a doua reprize, dupa o faza frumoasa, in care jucatorul buhusean a trecut in viteza de fundasii adversi si l-a executat pe portar. Aproape toata repriza, ASO Buhusi a controlat jocul, si au reusit sa mai dea un gol in minutul 85, stabilindu-se scorul final. De la noi, cel mai mult mi-au placut cum au evoluat "Matzu" si "Cretzu", iar de la oaspeti s-a remarcat portarul, prin niste parade frumoase.


Celelalte rezultate ale etapei sunt:


Sportul Rãcãciuni – Înfrãţirea Ghimeş 0-0
Consart Serbãneşti – AS Negri 5-1
Inter Cãiuţi – Aerostar Bacãu 2-1
Athletic Dãrmãneşti – AS Filipeşti 0-2
Mesagerul Bacãu – Siretul Prãjeşti 3-1
Viitorul Oituz – Voinţa Podu Turcului 3-0 (Podu Turcului nu s-a prezentat)
Mondo Sport – Mãgura Tg. Ocna 3-0
FCM Oneşti – Bradul M. Caşin 9-2



Clasamentul dupa aceasta etapa este:




































Fotbal - Liga a IV-a

Etapa a VI-a, 19.09.09, ora 11:00, stadion Textila, Buhusi


ASO Buhusi - AS Margineni


Arbitrii: Ungurasu Florin
            Cambei Iulian
            Oancea Traian jr.
            Oancea T. (obs.) 

Copil fugit din spital

Miercuri seara, in jurul orei 19.00, o patrula a Politiei Primariei Bacau a gasit in parcul de lânga catedrala un baiat in vârsta de 13 ani, descult si in pijamale. Luat la intrebari, copilul a recunoscut ca a fugit din Spitalul de Pediatrie. “A plecat din spital la ora 19.00 si a fost adus inapoi la 19.20, ne-a spus Elena Andronache, asistent social la Spitalul de Pediatrie. A profitat de faptul ca o asistenta facea tratament intr-un capat al coridorului, iar ingrijitoarea se ocupa de masa. El este maruntel si s-a strecurat neobservat.” Baiatul a fost internat duminica seara, când a fost insotit de un frate mai mare. El a fost spitalizat la Neuropsihiatrie, având sindrom vertiginos, stare lipotimica si tulburari de comportament. Provine dintr-o familie cu noua copii, din Buhusi, care traieste la limita saraciei.
Sursa

Criza ameninta sa inchida definitiv Stofe Buhusi

Criza economica care macina in continuare tara ameninta sa inchida Stofe Buhusi - cândva un colos industrial. Potrivit unui proiect de disponibilizare colectiva depus recent la Fortele de Munca si Inspectoratul Teritorial de Munca din Bacau, conducerea unitatii intentioneaza sa trimita in somaj luna viitoare, “din cauza dificultatilor economice”, 25 din 125 de salariati ramasi in fabrica.

"Saptamana Mobilitatii Europene"

Cu ocazia “Saptamânii Mobilitatii Europene” (16-22 septembrie), bacauanii sunt indemnati sa-si foloseasca mai putin automobilele si sa apeleze mai mult la mersul pe jos, la biciclete sau la mijloacele de transport in comun.
“Campania «Saptamâna Mobilitatii Europene» vizeaza imbunatatirea calitatii vietii prin modificarea mobilitatii si transportului urban, folosindu-se metode si mijloace alternative de deplasare, in scopul reducerii emisiilor de gaze de esapament, zgomotului si aglomerarii traficului”, a declarat Paul Toderica, directorul Agentiei de Protectia Mediului (APM) Bacau. Beneficii ale metodelor si mijloacelor alternative de deplasare prin oras, a adaugat oficialul, ar fi reducerea accidentelor, a imbolnavirilor si a costurilor de gestionarea parcarilor, dar si un mediu mai curat si mai sanatos.
“Saptamâna Mobilitatii Europene” va fi sustinuta in judetul nostru de primariile Bacau, Moinesti, Buhusi si Darmanesti, in colaborare cu APM, Politia si mai multe unitati de invatamânt. Sub deviza “In oras fara masina”, pe 22 septembrie, pe arterele principale din Moinesti, Buhusi si Darmanesti se va intrerupe circulatia, iar in Bacau reprezentantii APM si ai Agentiei Regionale pentru Protectia Mediului vor organiza o intâlnire cu elevii in Parcul Cancicov.
Sursa

Accident la Racova

Conducatorul auto Cosmin F. circula cu viteza, cind, la un moment dat a derapat si a patruns pe contrasens, acrosind un pieton de 76 ani. Victima, Aurel I., a fost transportata la spital unde a fost diagnosticat cu traumatism cranian acut deschis si plaga contuza temporala stinga. Soferul nu consumase alcool, insa in cauza a fost intocmit dosar penal.
Sursa: www.ziaruldebacau.ro

Accident ciudat pe doua roti

Politia orasului Buhusi a fost sesizata de personalul de serviciu din cadrul Spitalului Buhusi, ca, la intersectia strazilor Libertatii cu strada Orbic din orasul Buhusi, a avut loc un accident rutier soldat cu vatamarea corporala a unei persoane. Politistii au stabilit ca un autoturism, condus de Mircea T., se afla oprit in intersectia respectiva, când, pe D.N. 15, având directia de mers Buhusi – Piatra-Neamt, a aparut circulând sinuos biciclistul Gheorghe A., care s-a dezechilibrat si a cazut peste autoturism! Gheorghe A., de 69 de ani, a fost transportat la Spitalul Buhusi şi transferat apoi la Spitalul Judetean Bacau, unde i s-a stabilit diagnosticul „policontuzionat prin accident rutier, traumatism cranio-cerebral, traumatism coloana cervicala si traumatism umar drept”. Atât conducatorului auto cât si biciclistului le-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.


Recomandari pentru conducatorii de biciclete, mopede si motociclete
Purtati casca de protectie omologata; mopedele si motocicletele trebuie sa fie echipate cu instalatie de frânare, sistem de avertizare sonora, instalatie de ardere a gazelor care sa respecte normele de poluare fonica si de protectie a mediului. Purtati imbracaminte cu elemente fluorescent-reflectorizante de la lasarea serii pâna in zorii zilei sau atunci când vizibilitatea este redusa. Conducatorii de mopede si motociclete sa circule având in functiune, in timpul zilei, luminile de intâlnire in circulatia pe drumurile publice. Pentru a putea fi puse in circulatie pe drumurile publice, mopedele trebuie inregistrate la primariile unde proprietarul are domiciliul, conducatorul acestora, daca nu poseda permis de conducere, trebuie sa urmeze un curs de legislatie rutiera. Nu circulati in timp ce va aflati sub influenta alcoolului, sau a unor medicamente care afecteaza capacitatea de concentrare.

Sursa: www.observatordebacau.ro

Ne dau la ziar!

Zilele orasului Buhusi nu trec nebagate in seama in judet. Ziarele din Bacau scriu:


Desteptarea: Buhusiul a petrecut cu muzica buna
In zilele de 12 si 13 septembrie, orasul Buhusi a fost in sarbatoare. Ca la orice petrecere, nu au lipsit micii si berea, jocurile si comerciantii veniti din toate colturile tarii....[click pe titlu pentru a citi tot articolul]


Observator de Bacau: Super spectacole de Zilele Buhusiului
Peste 12.000 de buhuseni au participat sâmbata sI duminica la manifestarile organizate de Consiliul Local Buhusi . Daca bâlciul ampalsat la intersectia strazilor Republicii, Mihai Viteazu si Bradulu....[click pe titlu pentru a citi tot articolul]

The end! S-au sfarsit Zilele Buhusiului!

Si acum vin si imi dau cu parerea. Ar mai trebui? Cred ca multi dintre voi ati vazut aceleasi lucruri si sunteti cam de aceeasi parere. De ceva ani, Zilele Buhusului reprezinta acelasi lucru: multa lume adunata la un loc, mirosuri de toate felurile, prilej bun pentru tigani sa ma bage mana in buzunarul tau, in geanta ta, sa se dea in spectacol in mijlocul multimii, mult fum de mici. Daca ar exista mai multa civilizatie, cred ca ar fi diferit si mai agreabil acest eveniment.
Nici spectacolul nu a impresionat foarte mult. In afara de Akcent si, poate, Ladies, interpretii nu prea au atras publicul (depinde, insa, si de varsta sau stilul preferat), dar nici invers. Desi toti spuneau ca se simt bine, si ca este un public minunat la Buhusi, eu nu am vazut multi care sa cante alaturi de ei, sa strige, sa aplaude. Pana si prezentatorul se intreba ce sa ne mai faca , ce sa ne mai zica, pentru a ne dezmorti si a ne bucura.
Pot spune ca sunt norocos, fiindca am stat chiar langa scena, dupa gardurile de protectie, si nu am fost imbrancit, calcat pe picioare sau sufocat de ceilalti. De acolo, i-am vazut indeaproape pe cantareti, Adrian Enache mi s-a parut cel mai de treba, mai comunicativ, a facut poze cu multa lume; cei de la Akcent au fost cam grabiti si nu au vorbit cu fanii, au facut doar cateva poze. Fetele de la Ladies au fost destul de dragute, la fel si Roxy Rocks.
De pe ordinea de zi nu a lipsit scandalul. Deranjati ca jandarmii nu i-au lasat sa intre langa scena, cativa baieti s-au certat cu acestia, i-au injurat, iar in final au fost indepartati cu spray lacrimogen.
La final au urmat 7 minute cu focuri de artificii, destul de spectaculoase, pe care le puteti vedea intr-un video, mai jos, alaturi de cateva poze.




























Focurile de artificii

buhusionline.blogspot.com - Artificii de Zilele Buhusului
Vezi mai multe video din Evenimente


Adrian Enache dansand

buhusionline.blogspot.com - dansul lui Adrian Enache
Vezi mai multe video din Evenimente


Fotbal - Liga a IV-a : Bradul M. Casin - ASO Buhusi 2-1

Dupa un start bun, cu doua victorii si doua egaluri in patru etape, ASO Buhusi sufera prima infrangere, in etapa a V-a, acasa la Bradul M. Casin, scor 2-1. Buhusenii acuza,  ca la victoria gazdelor a contribuit si arbitrul Hanga Silviu.


Celelalte rezultate:
AS Negri - Sportul Rãcãciuni 1-1
Înfrãţirea Ghimeş - Inter Cãiuţi 2-2
Athletic Dãrmãneşti – Siretul Prãjeşti 1-3
Aerostar - Mesagerul Bacãu 0-2
AS Filipeşti - Viitorul Oituz 2-0
Voinţa Podu Turcului - Mondo Sport (meci intrerupt la scorul 1-2)
Mãgura Tg. Ocna - FCM Oneşti 0-0
AS Margineni - Consart Serbanesti 2-2